Kreatív, készségfejlesztő, szemléletformáló foglalkozások gyerekeknek

Ügyességi játékokkal, vetélkedőkkel, farsangi mulatsággal, tanár-diák mérkőzésekkel, diszkóval ünnepelte 39. születésnapját február 4-én a III. kerületi Bárczi Géza Általános Iskola.

Az Iskolanapon különféle kreatív foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, volt arcfestés, póker, jósda, sakk, asztalitenisz, mókás iskolakvíz, Honfoglaló…és még sok más szórakoztató, érdekes program.

A vidám hangulatú szülinapi eseménybe intézményünk munkatársa, a Bárczi suli óvodai és iskolai szociális segítője is bekapcsolódott: kreatív újrahasznosításra invitálta a gyerekeket. 

Újságpapírból origami technikával tulipánokat hajtogattak, befőttes üvegekből pedig díszes mécsestartókat varázsoltak. A foglalkozás célja nemcsak a kreativitás és a készségfejlesztés, hanem a környezettudatos szemléletformálás is. Nem minden hulladék ugyanis, ami annak látszik – sok háztartásban fellelhető tárgy felhasználható és hasznosítható kreatív célra, gazdaságosan. A mécsestartóhoz felhasznált befőttes üvegek kupakját sem dobták ki például, mert ezekből egyedi fényképes hűtőmágnesek készíthetők – ez majd egy következő iskolai foglalkozás témája lehet. 

A gyerekek nagyon élvezték a kreatív újrahasznosítást, másodiktól nyolcadikig minden korosztály csatlakozott a programhoz, és nem csak a lányok körében volt népszerű.

Köszönjük a Bárczi Géza Általános Iskolának a meghívást!

Tervezünk hasonló programokat a többi III. kerületi oviban, iskolában is.