Jótékonysági nőnap az ÓCSTGYVK-ban

Különleges nőnapi programot szerveztünk 2019. március 8-án: a Váradi utcai intézményünkbe érkező ügyfeleink – rögtönzött szépségszalonunkban – szép frizurát és sminket kaptak önkéntes segítőinktől, továbbá manikűrös is rendelkezésre állt. Férfi kollégáink egy helyi virágüzlet által felajánlott tulipánnal, valamint iskolások által készített papírvirágokkal köszöntötték az intézménybe érkező hölgy ügyfeleket. A program Baranyi Marcsi családsegítő kollégánk, kommunikációs szakember ötlete nyomán – kreatív csapatunk közreműködésével – valósult meg.

– Nem is emlékszem, hogy mikor voltam utoljára fodrásznál. De, hogy engem sminkeljenek és még a körmöm is kifessék, ilyen még soha nem volt az életemben! Ennyire kedves, szép ajándékot senkitől nem kaptam mint most Önöktől – mondta könnyeivel küszködve az egyik kedves hölgy vendégünk, akit Nőnap alkalmából még szebbé varázsoltunk.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban arra gondoltunk, hogy legalább Nőnapon minden hölgynek járna egy kis plusz törődés, de sajnos – vagy idő hiány, vagy anyagi okok miatt – nem mindenki engedheti meg magának, még ezen a napon sem, hogy ő legyen a legfontosabb és a legszebb. Az ÓCSTGYVK Kreatív Csapata önkéntes fodrászt, sminkest, körmöst, virágüzlet tulajdonost keresett, akik segítséget nyújtottak abban hogy a nőnapi Minőségi Én-idő megvalósulhasson.

Önkéntes munkájukkal, adományukkal széppé varázsolták a mai napot. Mindenki első szóra örömmel igent mondott! Jótékonysági Nőnapi eseményünk nem valósult volna meg a nagyszabású összefogás nélkül: vállalkozók önkéntes munkája, a felajánlott adományok és a kollégák segítsége nélkül.

Köszönjük az önzetlen felajánlásokat:

A gyönyörű hajkölteményeket Horváth Rolandné fodrásznak, a csodás sminket és körmöket Krúss Saroltának. A fantasztikus virágkompozíciót és élő tulipánokat Zsebesi Attila virágkötő művésznek és Ágoston András a Love & Ajándék üzlet tulajdonosának. A kreatív, színes papírtulipánokat a Kerék Általános Iskola és Gimnázium 3.A osztályosainak és felkészítőiknek: Árvai Antónia napközis tanítónőnek, Kovács Márta fejlesztőpedagógusnak és Mesterházy Mónika óvodai és iskolai szociális segítőnek.