Napközis táborok az ÓCSTGYVK szervezésében. Rászoruló gyerekek nyarát varázsoljuk szebbé Óbudán

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ idén nyáron több gyermektábort szervez jótékonysági összefogásnak, támogatásoknak köszönhetően! Közösséget építünk Óbudán!

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ óvodai és iskolai segítői által szervezett Napközis Tábor igen népszerű volt a gyerekek körében.

„A hétre hangolódást, ismerkedést hétfőn a Normafánál kezdtük, ahová kisvasúttal jutottunk el. Délután az ÓCSTGYVK udvarán az árnyékos fák alatt egy kis játék és fagyizás követte a kirándulást” – számolt be a programról Domán Melinda óvodai és iskolai szociális segítő. 

A szakemberek elmondták még azt is, hogy a rászoruló családok azért is nagyon örülnek az ingyenes tábori lehetőségeknek, mert zömmel dolgoznak, így még pár napra sem tudják megoldani sem időben, sem anyagilag a gyerekeik nyári feltöltődését. 

A Napközis Tábor szervezői és megvalósítói Domán Melinda, Lászlófi Artúr és Szabics Petra óvodai és iskolai szociális segítők voltak.

„A gyermekek minőségi és felügyelt nyári időtöltése nagyon fontos az egészséges fejlődésük szempontjából. A szervezett, tematikus nyári táborok többek között ezt biztosítják a kortárs kapcsolatok, a strukturált minőségi idő révén is” – hangsúlyozta Almássy-Földváry Zsófia az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ gyermekpszichológusa. 

(A képek hozzájárulással és engedéllyel készültek)